Zróbcie dział VB. Zacząłem programować w nim i jest to bardzo prosty język. Mówcie swoje opinie =)
Zróbcie dział VB. Zacząłem programować w nim i jest to bardzo prosty język. Mówcie swoje opinie =)
ja jestem za, bo to bardzo popularny jezyk. tylko obawiam sie ze nie bedzie w tym nowym dziale maly ruch![]()
Może lepiej zrobić dział coś jak "Początkujący" :P Bo ogólnie ktoś napisze "Ucze się XXX, zróbcie dział XXX". A co do VB to raczej inaczej jak w połączeniu z .NET lub Office'm się go nie używa więc IMHO kwestie związane z VB można wrzucać do .NET. 8-)
Ale popularny jest czysty VBJest prosty xD Sam w nim pisze. Dzięki za wasze opinie 8-)
Za wiki: "Mainstream Support for Microsoft Visual Basic 6.0 ended on March 31, 2005. Extended support will end in March 2008." Więc podejrzewam że i tak wszyscy się przeniosą na VB.NETA generalnie jeżeli potrafisz programować, to każdy język jest prosty, i w każdym się odnajdziesz :P
VB? moim zdaniem bardziej popularnym jest C#. i bardziej wykorzystywanym, VB jest tylko uczony na poczatku. takie moje zdanie.
u mnie na uczelni niektorzy sie nie przyznaja ze umieja VB, ale to juz inna historia![]()
VB jest bardzo popularny za wielką wodąa i zrobisz w nim praktycznie wszystko to samo co w C# (oczywiście mówimy o .NET). Warto go umieć choćby z powodu tego, że jeżeli przyjdzie napisać makro pod Office'a to VB jest najlepszy do tego
![]()
Słyszałaś o ED? (elysium diamond) Lub VBGore? Są to silniki budowane na VB. Uczę się VB ponieważ chce robić własne modyfikacje tych silników. A teraz powiedz czemu to nie jest w C#?
Może nie jest to w C# dlatego, że autorzy lubią VBJeżeli masz możliwość, to ucz się VB zawsze warto wiedzieć więcej
![]()
Potrzeba mi języka obiektowegow czystym C++ o ile dobrze wiem się nie da ;\ więc wybrałem VB 6 potem VB .NET 8-)