witam . Mam takie zadanie aby wczytac plik tekstowy i na początku wszystkich zdań napisac Zdanie# (gdzie # jest numerem zdania) i zapisac plik pod inną nazwą. I tak zrobiłem wszystko działa pięknie tyle że o jeden raz za dużo wypisuje mi Zdanie# (na samym końcu) i problem w tym ze nie wiem jak to zlikwidować. Bardzo proszę o pomoc.
Kod:#include <iostream> #include <fstream> using namespace std; int main() { string plik,plik2; int n; cout<<"\nPodaj nazwe pliku ktorego chcesz otworzyc: "; cin>> plik; cin.get(); ifstream zrodlo(plik.c_str()); cout<<"\nPodaj nazwe pliku do ktorego chcesz zapisac zmodyfikowany plik: \n"; cin>> plik2; cin.get(); ofstream wynik(plik2.c_str()); int ilosc_zdan=2; char c; wynik<<" ZDANIE 1 : "; cout<<"Zdanie 1 : "; while(zrodlo.get(c)) { wynik<<c; if(c=='.' || c=='!' || c=='?') { wynik<<"\n ZDANIE "<<ilosc_zdan<<" : "; ilosc_zdan++; } { cout<<"\n Zdanie"<<n<<" : "; }; cout<< c; } cout<<"\n\n Ilosc zdan w pliku: "<<ilosc_zdan-2; zrodlo.close(); wynik.close(); cin.get(); return 0; }

Odpowiedz z cytatem