Pomoc w wyborze książki do nauki C++
Mam zamiar zakupić książkę ale jeszcze nie mogę się zdecydować, to są książki które biore pod uwage:
-Visual C++ 2005. Od podstaw
-Język C++. Szkoła programowania. Wydanie V
-Thinking in C++. Edycja polska
-Thinking in C++. Edycja polska. Tom 2
-C++. Elementarz hakera
Mam zamiar programować w Visual C++ Express Edition 2008.
-Visual C++ 2005. Od podstaw
-Język C++. Szkoła programowania. Wydanie V
-Thinking in C++. Edycja polska. Tom 2
-C++. Elementarz hakera
Mam zamiar programować w Visual C++ Express Edition 2008.
- bohun14
i od poczatku
powinien byc jakis tutorial o ksiazkach z C/C++
C++. Elementarz hakera - ksiazka z ciekawymi trickami, ale nie do nauki samego jezyka
-Thinking in C++. Edycja polska. Tom 2 - ksiazka dobra i polecana nawet jako freeware w pdf. edycja polska nie wiem czy jest w pdf, ale ang mam gdzies, moge Ci podeslac.
Visual C++ Ci sie o tyle przyda ze sie odnajsziesz w VS/VC++ EE, ale musisz wziac pod uwage ze wersja Express Edition nie ma wszystkich opcji z pelnej wersji.. nie wiem na ile w uczeniu sie z tej ksiazki i nie wiem na jakim poziomie jest Twoja wiedza.
C++. Elementarz hakera - ksiazka z ciekawymi trickami, ale nie do nauki samego jezyka
-Thinking in C++. Edycja polska. Tom 2 - ksiazka dobra i polecana nawet jako freeware w pdf. edycja polska nie wiem czy jest w pdf, ale ang mam gdzies, moge Ci podeslac.
Visual C++ Ci sie o tyle przyda ze sie odnajsziesz w VS/VC++ EE, ale musisz wziac pod uwage ze wersja Express Edition nie ma wszystkich opcji z pelnej wersji.. nie wiem na ile w uczeniu sie z tej ksiazki i nie wiem na jakim poziomie jest Twoja wiedza.
hej ho! let's go!
-

Naiya - Posty: 303
- Miejscowość: Łódź
nie wiem jak ta co ja podales.. ale mam w domu ksiazke microsoftu do VB i C# wlasnie w visual studio i jestem tak srednio z niej zadowolona.. bo jest bardzo ladnie i szczegolowo opisana, ale wpadlam w niej w rytm "przeklej to co napisali w miejsce gdzie napisali".
ale to mowie - konkretnie podanej przez Ciebie pozycji nie znam
a poza tym moze innym odpowiada tryb kopiuj wklej
ale to mowie - konkretnie podanej przez Ciebie pozycji nie znam
a poza tym moze innym odpowiada tryb kopiuj wklej
hej ho! let's go!
-

Naiya - Posty: 303
- Miejscowość: Łódź
Mam właśnie do sprzedania "Szkołę programowania C++" wyd. Helion. Proszę o kontakt jeśli jesteś zainteresowany.
gg 2984363
blackrain@wp.pl
gg 2984363
blackrain@wp.pl
- blackrain
A ja niedawno zacząłem się uczyć z książki "Podstawy języka c++" Stanley B. Lippman. Słyszał ktoś jakieś opinie o niej?
- maciej.prog
- Języki: C++
Z tej książki co napisałeś nie korzystałem, ale mogę polecić kurs Xiona "Od zera do gier kodera", która jest dostępna np. tutaj: http://www.kk.jgora.pl/~jur/Jezyki%20Programowania%20%28C++%29/kursc++.pdf. Sam korzystałem z tego ebooka i myślę, że jest całkiem fajny. Poza tym słyszałem też dobre opinie o wcześniej wspomnianej Symofnii C++, ale sam z niej nie korzystałem.
- gotan06
13 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość